Snyggt till barn och vuxna online

Tips

Stress hos barn

Många föräldrar, lärare och läkare vittnar om att stress och oro hos barn har ökat de senaste åren. Det finns många teorier om vad det kan bero på.

Tecken på att ditt barn är stressat

Vi lever i ett samhälle som snurrar allt snabbare. Vi ska hinna med jobb, familj, träning och hobbys. Det är inte alltid den nödvändiga nedvarvningen och vilan hinns med.

Stress hos barn kan yttra sig på en mängd olika sätt. Förändringar i barnets humör, sinnesstämning, aptit, sov- och toalettvanor kan vara tecken på stress. Läs mer här om hur det kan visa sig.

Hur kan vi motverka stress hos våra barn

Oavsett vad stressen beror på behöver vi hitta sätt att motverka den. Här finns mer information om hur du kan hjälpa ditt barn.

Eftersom livssituationen är något barn sällan kan påverka själva behöver vi vuxna ansvara för att barnen ska må bra. Du kan nå framgång bara genom att göra små förändringar i vardagen, En viktig faktor är balansen mellan kost, aktivitet och vila. Vad som är rätt mängder är individuellt för varje barn. Som ett komplement kan du också använda dig av olika hjälpmedel. Tyngdtäcken har de flesta hört talas om men det finns också andra effektiva produkter som barnet kan använda i vardagen – få mer information här.