Snyggt till barn och vuxna online

Tips

Vad gäller vid gemensam vårdnad om sina barn och umgängesrätt

Alla lever vi med drömmen om en perfekt familj där alla kommer överens, mår bra och bor ihop. Men så ser inte verkligheten ut för alla. En del familjer klarar inte av att bo ihop även om kärleken fortfarande finns där. Då kan det vara bra att ha koll på vad som gäller för gemensam vårdnad och umgängesrätt. Lyckligtvis går det idag att hitta bra information online.

Vad är familjerätten?

Familjerätten hos kommunen finns till för att hjälpa föräldrar komma överens. Det kan gälla vårdnaden om de gemensamma barnen, rätten till umgänge eller vilken boendesituation som är bäst för barnet. Till familjerätten kan föräldrar vända sig för stöd, hjälp att kommunicera med varandra och lösa de problem som finns.

Gör det svåra enklare

Att gå skilda vägar är aldrig enkelt, särskilt inte när det är barn inblandade i separationen. Om föräldrarna inte kommer överens om hur situationen för barnen ska se ut kan en domstol behöva gå in och fatta besluten. För att underlätta den här redan svåra situationen är det att rekommendera att anlita en kunnig jurist. Helst en som har stor erfarenhet inom just familjejuridik och kan ge dig råd och stöd.