Snyggt till barn och vuxna online

Barnkläder

Kläder till ditt barn

Ralph Lauren

Är barnkläder samma sak som vuxenkläder men med den lilla förändringen att de är av mindre storlekar? Vissa producenter resonerar så och låter kläderna bli små kopior av deras kollektion till de vuxna. Men det är sällan som dessa producenter blir populära som småbarnsföräldrarna. Det kanske kan vara snyggt och tufft när det lilla barnet har på sin tröja från Ralph Lauren men det är knappast många som köper ett flertal plagg av detta märke till sina små.

En sak som skiljer kläderna åt är hållbarheten. Detta då främst när det gäller ytterkläder. Barnen utsätter kläderna för ett slitage som en vuxen aldrig skulle komma att tänka sig göra. Att krypa omkring på marken och kladda ner kläderna med allt från jord till sand förväntas ingen vuxen göra. Därmed produceras inte kläderna i första hand för att tåla detta. Annat är det med barnkläderna. Här är det ofta förstärkta sömmar, extra knäskydd och hållbarare material.

VinteroverallÄven när det kommer till funktion skiljer de sig åt och även här är det ytterkläderna som visar detta tydligast. Regnbyxorna har hängslen för att de omöjligt ska glida ner.

Dessutom gummiband under skorna samt resår kring bensluten. Allt för att inte fukten ska ta sig in. Jämför detta mot ett par klassiska regnbyxor till vuxna.

Just när det gäller hållbarhet, kvalité och funktion så är småbarnsföräldrarna noga. De vet att kläder som bara utformas för att vara snygga varken kommer att fylla rätt funktion eller hålla länge.

Designmässigt kan man säga att det finns två vägar som företagen väljer att gå. En del har liknande tryck och utformning som för de vuxna. Andra väljer istället att hålla hårt på att ”barn ska vara barn” och därmed är det mer färgglada tryck och gärna med djur eller kända figurer från Disney eller andra seriefigurer.