Snyggt till barn och vuxna online

Online, Tips

Barnsäkerhet online: Appar som hjälper föräldrar att skydda sina barn på internet

I den digitala eran är det viktigt för föräldrar att vara medvetna om de potentiella farorna som finns online och att ta aktiva åtgärder för att skydda sina barn när de använder internet. För att underlätta detta har utvecklare skapat olika appar som är specifikt utformade för att hjälpa föräldrar att övervaka och kontrollera sina barns internetanvändning samt att säkerställa deras säkerhet online. Här är några appar som är användbara för att upprätthålla barnsäkerheten online:

Qustodio

Qustodio är en ledande föräldrakontrollapp som ger föräldrar möjlighet att övervaka och filtrera sina barns internetanvändning på olika enheter. Appen ger föräldrar möjlighet att övervaka webbaktivitet, blockera olämpligt innehåll, ställa in användningstidgränser och spåra sina barns plats.

Net Nanny

Net Nanny är en annan populär föräldrakontrollapp som ger föräldrar möjlighet att blockera olämpligt innehåll, övervaka sociala medier och webbaktivitet, ställa in skärmtidgränser och få varningar om potentiellt farliga aktiviteter.

FamilyTime

FamilyTime är en omfattande föräldrakontrollapp som ger föräldrar möjlighet att övervaka och begränsa sina barns internetanvändning, blockera appar och webbplatser, spåra deras plats i realtid och skicka geofencing-meddelanden när de lämnar eller kommer till specifika platser.

SafeToNet

SafeToNet är en unik app som använder AI-teknik för att skydda barn från cyber-mobbning, grooming, sextortion och andra online-hot. Appen analyserar och blockerar potentiellt skadligt innehåll och ger föräldrar insikter om sina barns digitala beteende.

Norton Family

Norton Family är en föräldrakontrollapp från de välkända internet-säkerhetsföretaget Norton. Appen ger föräldrar möjlighet att övervaka och begränsa sina barns webbaktivitet, blockera olämpligt innehåll och få varningar om potentiella risker online.

Att använda dessa appar kan ge föräldrar en känsla av trygghet och kontroll över sina barns internetanvändning och säkerhet online. Det är viktigt för föräldrar att vara aktiva och engagerade när det gäller att skydda sina barn från online-hot och att använda dessa verktyg som en del av en övergripande strategi för barnsäkerhet online.