Snyggt till barn och vuxna online

Leksaker, Online, Tips

Leksaker för de minsta

Leksaker är något vi ger våra barn ända från sina första månader här i världen, men naturligtvis måste man ju tänka på vad som passar någon som bara är några månader gammal.

2659327-baby-girl-playing-on-the-floor-chewing-toys

Praktiskt taget alla barn följer samma utveckling under sina första år så vi vet mycket om vad som passar barnen bäst när det kommer till stimulus och behov.

Under de första sex månaderna så är barnet mer eller mindre liggande, de har inte riktigt fingerfärdigheten eller koordinationsförmågan att leka med händerna, så det roligaste för dessa små liv är saker som de kan titta på. Här kan man titta på saker som kan hängas på barnvagnen, små babygym med mjuka dinglande saker i snören och speldosor.

När de är mellan sex månader och ett år öppnar man upp många fler möjligheter. Nu börjar barnet att sitta upp och sträcka sig efter saker att hålla i och undersöka. Tänderna kommer även fram i denna tid så det första man ska se till att ha tillgängligt är en bitring eller två. Man kan även titta på saker som skallror och andra greppvänliga små saker som inte gör något om de stoppar dem i munnen, för det kommer att ske med det mesta.

Halvvägs genom denna period kommer de även kunna pocka upp och hålla i saker som bollar, för bästa resultat ska man inte köpa bollar med väldigt glatta ytor då dessa blir svårare att hålla kvar för småttingarna. Nu är även ett bra tillfälle att introducera dem för byggklossar och andra leksaker som kan staplas på varandra, detta är både pedagogiskt och väldigt roligt för barnet att upptäcka.

Även saker som mjuka böcker kan vara passande, de innehåller en hel massa färger och former för barnet att titta på och är både grepp- och bitvänliga.