Snyggt till barn och vuxna online

Tips

Läs tillsammans med dina barn

I en tid där vi spenderar nästan all vår tid framför plattor och skärmar är det extra viktigt att uppmuntra dina barn till läsning. Att läsa tillsammans med sitt barn är både rogivande och ett sätt att komma närmare varandra. Dessutom är det utvecklande för barnets språk och fantasi. Genom att läsa böcker får barnet lära sig nya ord, utveckla sin koncentration och höra om olika äventyr. Det ger er också en möjlighet att samtala om vad som händer i böckerna.

Gör läsningen till en daglig rutin

Idag är det enkelt att hitta passande barnböcker som är uppdelade efter ålder. Redan är din bebis är sex månader mår denne bra av att höra en saga eller två varje dag. Gör det till en del av nattrutinen att alltid läsa en saga i samband med läggning. Det kommer bli en mysig stund för er båda två.

Föreställ rösten och fantisera

Kom ihåg att ditt barn älskar att höra din röst och umgås med dig även om du kanske inte tycker att du är så duktig på högläsning. Peka på bilderna och låt barnet ställa frågor. Var inte heller rädd för att spela teater och föreställa rösten samtidigt som du läser. Det kommer göra ditt barn mer uppmärksam och intresserad av läsningen.