Snyggt till barn och vuxna online

Tips

Lär barnen om tandvård

Hjälp ditt barn med sina leenden genom att göra tandhygien roligt för barnen. Att göra rengöring av tänder och tandkontroller till en positiv upplevelse kan hjälpa till att hålla ditt barn upphetsad över god munvård. Ditt barn kommer inte bara växa upp med ett vackert leende utan också växa upp med hälsosamma vanor.

Gör borstning intressant

Ett sätt att göra ditt barn intresserad av munvård är att göra daglig munvård tillsammans. Barn efterliknar vad deras föräldrar gör. Visa ditt barn din utmärkta borstteknik! Ett annat sätt att hålla ditt barns intresse vid liv är med en ny, rolig tandborste. För att göra rengöra sina tänder roligare, kan du skapa din egen guldstjärna belöningssystem. Regelbundna tandkontroller är en annan viktig del av god tandhygien för barn. Besök hos Akademitandvarden var sjätte månad hjälper till att hålla ditt barns leende glittrande och friskt. Du kan belöna att gå till tandläkaren med en rolig aktivitet för att ha en positiv koppling till tandläkarens kontor.

Gör ett spel av det

Ett av de enklaste sätten att lära ditt barn att borsta tänderna är att göra ett spel av det. Oavsett om det är att hjälpa dem att borsta dockan eller tapparna när du borstar deras eller låta dem borsta din tills varje tand har rengjorts. Glöm inte att ha kul.