Snyggt till barn och vuxna online

Kalas, Online, Tips

Skapa ett Stars Wars-kalas

star wars_280768850

Nya Star Wars-filmen lockade in miljoner nya fans i alla åldrar. Och om dina barn har drabbats av Star Wars-febern, kan vi tipsa om några enkla knep för att skapa det perfekta kalaset!

Online kan man hitta perfekta tillbehör med Star Wars-tema. Det finns tallrikar, muggar, dukar och massa annat med tryck från filmen. Muggarna och tallrikar är engångsgrejer men man kan lika gärna diska och spara några stycken för framtida kalas eller bara för en picknick i parken med hela familjen. Även sugrör och ballonger med motiv är populära tillskott i dukningen.

En av de viktigaste delarna i ett temakalas är dekoreringen, det är den som sätter stämningen. Efter man har valt ut tallrikar och muggar, kan man gå vidare och fokusera på dekorationen runt omkring. Man kan väldigt enkelt skapa en känsla av yttre rymden med mörker och självlysande stjärnor som man fäster på tak och väggar. Hängande dekorationer och girlanger i temat The Force Awakens fungerar lika bra som ballonger och varför inte varsin målarbok att ta med sig hem och pyssla med sedan. Stickers, bollar och andra småleksaker att roa sig med efteråt kan också vara kul att packa ner i en liten goodie bag som barnen får ta med sig hem efter kalasets slut.

Det finns uppblåsbara svärd. så kallade ljus sabels. Man kan också skapa sin egna lightsabers med starkfärgad tejp och ett kartongrör. Eller så går man ett steg längre och måla röret i färgs om lyser i mörkret. Måla flera svärd i olika färger och dela ut till gästerna. Efter fikat kan man släcka ned hela huset och låt barnen visa upp sina bästa svärdstekniker. Det kan vara kul för barnen att få klä ut sig till kalaset, det finns många olika Star Wars figurer att välja mellan men se till så att det inte blir för dyrt för gästerna, eller kanske snarare dess föräldrar, då kanske de är tvungna att hålla barnen hemma istället.

Och så klart måste man spela upp rätt musik för att sätta stämningen. Det finns flera bra spellistor på Spotify och så klart hittar man musik från Star Wars-filmen. Man kan även passa på att introducera barnen för de äldre filmernas soundtrack.

Varför inte avsluta kvällen med en filmvisning. Placera barnen framför teven och sätt igång filmen. Det kan vara läge att låta dem varva ner efter all action och lek med lite popcorn och Darth Wader. Medan barnen ser film kan man samtidigt pusta ut och plocka undan innan föräldrarna kommer och hämtar sina barn. Eller, om man har tur, är man flera föräldrar under kalaset som kan ta ett glas vin och småsnacka medan barnen har kul och är tysta.