Snyggt till barn och vuxna online

Leksaker

Klassiska träleksaker

toys wood

Barnleksaker tillverkas idag av många olika material. Trä är både ett av de äldsta och mest hållbara av de materialen.

Små barn är ofta inte försiktiga med saker som de får tag i, de kastar dem, biter på dem och lämnar dem på golvet där någon kan kliva på dem. Att köpa billiga leksaker av dåligare material kan därför inte bara bli dyrare i längden utan också göra att barnet blir upprört då han eller hon inte längre får leka med dem. Att välja leksaker av trä istället för plast gör att de är mindre känsliga om man till exempel skulle råka kliva på dem.

Det finns många olika sorters träleksaker som passar för barn i olika åldrar, från bebisens skallra till spel som även vuxna kan roas av.
Leksakerna kan också många gånger inte bara roa barnen utan också ha ett pedagogiskt syfte. Bra exempel på det är byggklossar med bokstäver, pussel, sorteringslådor och kassaapparater.

En annan faktor som talar för att använda trä istället för plast är att det är ett naturligt material som inte innehåller några kemikalier. Färgen som används till träleksaker är ofta giftfri, särskilt på leksaker är tillverkade inom EU. Undantaget är gamla leksaker som kan ha bly i färgen.

Barn har mycket fantasi och deras lekar är ofta inte bundna till hur leksakerna var tänkta att användas. De bygger kojor med hopprepen och låter dockorna från dockhuset åka på träjärnvägen hem till dragleksakensdjuren. När leksaker sedan kan gå i arv så blir det intressant att se hur olika familjemedlemmar hittar olika sett att leka med och glädjas av samma leksaker.