Snyggt till barn och vuxna online

Barnkläder, Tips

Kläder inför den kommande hösten

barn_höst_330307460

Vi är ju mitt uppe i sommaren, vilket ju är anledning nog att börja blicka framåt mot nästa årstid. När det gäller barnen är det bäst att vara ett steg före hela tiden, och förbereder man för hösten nu ger man sig gott om tid att göra detta och slipper stressen av att göra det i sista minuten.

Som vi alla vet är hösten då det regnar som mest. Men tyvärr är det inte sant, här i Sverige har vi faktiskt mest nederbörd på sommaren. Uppfattningen om höstregnet kan kanske istället bero på att det inte längre är lika varm och vi uppfattar det som mer påtagligt.

Detta gör sommaren till det bättre tillfälle att faktiskt skaffa kläder just för detta väder. När det sedan går över till höst ser man ju helt enkelt till att de har lite mer på sig under dessa bara så de inte börjar frysa. Alternativt kan man låta dem använda galonkläder på sommaren och fodrade gummikläder när hösten kommer.

När man väljer kläder som ska fungera bra när det är blött ute ska man alltid vara noga med att fodret på kläderna inte går ända ned resåren på byxbenet. Om detta är fallet finns risken att fodret suger upp vatten om de går och plaskar i vattenpölar eller liknande.

Det kan även vara en idé att satsa på ett par allvärdersstövlar. Ser man bara till att det finns utrymme för ett par rejäla ullstrumpor kan de lätt användas även strax under nollgradersstrecket.

Vantar kan också vara en bra investering att göra. Galonvantar är riktigt praktiska och de finns både med och utan foder. Men när det kommer till barn och handskar måste man alltid se till att de får rätt storlek. Om de är för stora finns alltid risken att barnet tar av sig dem för att kunna leka.