Snyggt till barn och vuxna online

Online, Tips

Strukturera inför skolstarten

shutterstock_310150679

Nu har semestrarna slutat och familjen har återgått till de vanliga rutinerna med skola, jobb och fritidsintressen. Många tycker att det, trots semesterns härliga chans till avkoppling och återhämtning, är skönt med vardagsrutinerna. Det gäller dock att allt flyter på och att planeringen fungerar för att det inte ska bytas mot stress.

Det kanske viktigaste man behöver för att organisera livspusslet är en bra kalender. Bra och snygga kalendrar och väggalmanackor som underlättar och får hela familjen att fungera tillsammans hittar man enkelt på nätet hos Kalenderkungen. Utan någonting att skriva i och få en överblick över veckans och månadens dagar är det så lätt hänt att man missar en tandläkartid eller läkartid, kommer för sent till träningen, glömmer bort studiedagen, missar föräldramötet på förskolan eller kick-offen på jobbet eller förtränger att anmäla sig till tentan. Kanske inte ens bilen blir besiktad i tid. Alla små missöden skapar onödig irritation och stress och när året gått och det åter är dags för semester kommer man inte orka göra något annat än att sova sig igenom de lediga veckorna. Eller ännu värre, vara tvungen att stressa med allt man inte hann med under året för att planeringen inte fungerat!

En snygg och praktisk väggalmanacka för hela familjen, och en smidig kalender för de individer som vill ha en egen planering, är med andra ord en ovärderlig hjälp i vardagen. Man undviker missförstånd, får en lugnare vardag och kan ägna mer tid åt varandra, vänner och nöjen. Det kanske till och med är positivt för familjens ekonomi i slutändan. Bara man kommer ihåg att använda den! Kalendrar och almanackor finns i många olika utföranden för varje persons eget behov, tycke och smak. Hemhyra.se tipsar om att använda en whiteboard- eller griffeltavla för veckoplaneringen och en månads- eller årskalender för den långsiktiga planeringen.