Snyggt till barn och vuxna online

Tips

När 3 blir 4

1705083-family-breakfast

Att planera sitt andra barn är egentligen inte svårt. Idag finns dessutom en hel del bra hjälpmedel att finna för att pricka in rätt tidpunkt. Att bli gravid handlar just mycket om timing, men många andra faktorer spelar naturligtvis också in. Den extra hjälpen vi kan använda oss av idag innebär att vi inte behöver känna oss lika stressade, vilket kan öka chanserna för att bli gravid.

Bra hjälpmedel finner man bland annat hos specialiserade och välsorterade onlinebutiker såsom Graviditetskollen.nu. Där hittar man allt från folsyratabletter, som har en positiv inverkan på fertiliteten, till ägglossningstest, som hjälper en att ta reda på vilka dagar man har störst chans att bli gravid.

Att bli föräldrar för första gången är en härlig upplevelse och en stor omställning. Att bli föräldrar till ytterligare ett barn kan tyckas vara enklare, men saken är den att det faktiskt ställer nya krav och omställningar. Inte enbart för föräldrarna utan också för det barn som redan finns i ens liv. Barn lär sig snabbt vad som är rätt och fel, vad de ska göra för att få uppmärksamhet och så vidare. Föreställ dig ett barn som lärt sig allt detta och nu måste bryta sitt mönster för att samspela med sitt nya syskon. Det är en ny utmaning vi föräldrar måste förbereda vårt barn på innan syskonet kommer.

Barn är mycket ärliga och vi bör vara detsamma mot dem i den utsträckning vi kan. Även om barn har en fantastisk fantasi så ser de ofta mycket realistiskt på sin tillvaro. Barn som inte är redo för ett syskon kräver mer tid. Det är därför viktigt att vänja dem vid tanken av ett syskon de senare kan leka med och så vidare så tidigt som möjligt. Ett tips är att låta barnet få följa med på ett besök till barnavårdscentralen under graviditeten. Det kan hjälpa barnet att skapa en positiv relation till det ofödda syskonet.