Snyggt till barn och vuxna online

Barnkläder, Tips

Fint klädd för julfirandet

Nu dröjer det inte länge förrän julen är i full gång i varje hem. Evenemang och förberedelser fyller våra kalendrar i denna högtidernas högtid. Och med allt som hör julen till vill vi slå ett slag för just kläderna, för både barn och vuxna.

Barnen

När det kommer till de minsta finns det två populära klädalternativ: uppklädd eller utklädd. Vilket betyder att antingen satsar man på finkläder som klänningar och kostymer eller så klär man ut dem till tomte, pepparkaksgubbe/gumma eller något annat som hör julen till. Kanske finns det kläder som går att ärva från äldre barn eller som går att köpa begagnat.

För lite äldre barn är det mer vanligt att välja just finkläderna och många har nog något passande i garderoben redan. Självfallet är de dominerade färgerna, för att skapa lite extra julstämning på kläderna, inslag av rött, vitt och grönt. Men det är inget måste att lägga stora summor pengar på en julinspirerad klädsel för barn som hinner växa ur dessa innan nästa jul. Vill du ändå satsa på en julkänsla så kan det vara en bra idé att hålla utkik på loppisar eller köp- och sälj sidor på exempelvis Facebook.

Vuxna

För oss vuxna gäller ju oftast finkläder också, men det är ju också många familjer som har som tradition att någon klär ut sig till tomte. Då blir det aktuellt att kontrollera att tomtedräkten fortfarande håller måttet och faktiskt passar. Annars är det så klart dags att skaffa en ny innan julafton.

Tillbaka till finkläderna är det ofta kostym som gäller för mannen medan kvinnor kan välja ganska fritt bland finkläderna. Så länge de passar in i årstiden kan man ofta får de att fungera fint. När det gäller de vuxna i familjen så passar oftast kläderna flera jular på raken och de kommer även till användning vid arbetsplatsernas julbord. Det kanske känns lättare att unna sig plagg när dessa kommer att kunna användas fler gången än för barnen i familjen.

Ett annat sätt om man inte vill lägga dyra pengar på klädsel men ändå vill höja julkänslan är att titta närmare på accessoarerna man väljer till outfiten. För mannen kanske liten kvist mistel att fästa i kavajen kan vara en fin liten touch, eller varför inte en julinspirerad slips? Men för kvinnorna finns många valmöjligheter. Broscher, halsband, örhängen, armband och håraccessoarer. Skapa julkänsla med färg, mönster eller motiv. Det är vara fantasin som sätter gränserna.