Snyggt till barn och vuxna online

Kalas, Tips

Planera det roligaste barnkalaset

Att ha barnkalas är alltid roligt och det är också något som såväl liten som stor ser fram emot. Men vad ska man egentligen tänka på när man ska ordna barnkalas? Vilka knep kan man använda sig av för att ordna ett lyckat kalas?

Kalas för olika åldrar

Det ska ju främst vara en rolig stund med mycket lek och skratt. Allt För Föräldrar ger olika tips på hur du som förälder bäst planerar och förbereder ditt barns kalas. Att bjuda in barn i olika åldrar är inget negativt, tvärtom kan det ge en bra stämning till kalaset. En perfekt kalasgrupp kan exempelvis vara barn i åldrarna fyra till sju år. Den optimala tiden för ett kalas är ett par timmar, tillräckligt länge för att barnen ska orka hålla igång med både lek, mat och fika. En äldre barngrupp, exempelvis 8-12, kräver såklart en annan typ av innehåll på kalaset. Ett tips är att ge lite större utmaningar som att leka fångarna på fortet eller fotbollsturnering.

Göra kalaset personligt

Vare sig det är väldigt små barn eller större barn är kalasets färgsättning och dekoration viktigt, det ska kännas av att det är kalasstämning. Det börjar redan vid inbjudningskortet som man kan göra roliga och dessutom låta barnen vara med. De kan göras av foton som klistras på kartong eller kanske tygbitar som klipps till mönster för att nämna några exempel. Man kan också smidigt klicka hem precis den typ av inbjudningskort man önskar på nätet. På så sätt kan man sätta en personlig prägel på kalaset.

För att barnen ska få det bästa avslutet på kalaset kan man göra i ordning “gå-hem-påsar”. De kan innehålla godis, ballonger eller en liten leksak. Ett annat kul tips är att göra en rolig skattkarta, en karta som helt enkelt leder dem till en skatt. Skatten skulle till exempel kunna vara chokladpengar!