Snyggt till barn och vuxna online

Kalas, Tips

Att ordna ett kalas med tema

shutterstock_173448332

Kalas är ju alltid roligt för barnen, men vill man göra något lite extra så ska man satsa på ett kalas med ett tema!

Välja tema

Att välja temat kanske inte känns som det lättaste man kan göra, men det behöver heller inte vara så svårt som man först skulle kunna tro. Ett bra ställe att börja på är att titta på barnens intressen och vad de gillar i till exempel filmväg. Kanske det är någon ny Disneyfilm som är favoriten för tillfället, eller möjligtvis ett tema med Lego faller dem i smaken istället. Om det inte absolut måste vara en överraskning kan alltid barnet eller barnen själva få hjälpa till att bestämma. För andra förslag på teman kan man även använda sig av sajten kalasdags.se.

Göra inköp

Det finns en hel del att köpa in för ett kalas med team, oddsen är nog att man inte har saker som ballonger med rätt tema liggandes i en garderob någonstans. För en sådan sak kan man titta in på sajten ballonkungen.com. Sedan är det bara att göra liknande med allt annat som behövs, man letar åt en butik på nätet som säljer allehanda kalasprylar och ser om de inte har saker som passar temat.

Dekorera

När det kommer till dekorationen så märker man nog snart att det kan vara halva jobbet bara det. Vill man göra det rätt är det nämligen inte bara en sådan enkelt grej som att knyta fast en ballong eller två, istället kan det innebära att man måste flytta om möbler, hänga upp stora skynken, byta ut lampor med färgade varianter, och en massa annat. Det viktiga är ju att man skapar en bra och passande stämning, men samtidigt måste man ju ha utrymme för barnen att springa omkring och leka utan att de riskerar att ramla över eller trassla in sig i dekorationen.