Snyggt till barn och vuxna online

Kalas, Tips

Anordna ett barnkalas

Barnkalaset är en stor händelse i varje barns liv. Säkert minns du själv vilken förväntan som fanns inför kalaset när du var liten. I egenskap av förälder är det därför förståeligt att du vill göra det bästa av varje kalas. Samtidigt kan det vara en utmaning att få alla bitar på plats. Barnkalas är notoriskt svåra med många logistiska utmaningar och relativt krävande gäster. Då gäller det att göra goda förberedelser för att undvika risken för större besvikelser. Här är några bitar som gör det lättare för dig att hålla barnen nöjda och sätter födelsedagsgästen i centrum.

Numera är det allt vanligare att barnkalas har ett särskilt tema. Det betyder att ni väljer ett sammanhang som sedan går igenom allt under kalaset – från val av tårta till gästernas partyhattar. På så sätt kan ni skapa en trevlig atmosfär som inspireras av karaktärer från olika håll. Bara fantasin sätter gränser när det kommer till att välja tema för barnkalaset. Det viktigaste är förstås att födelsedagsbarnet själv får möjlighet att välja ett favorittema. Barnfilmer är ofta väldigt populära teman, så att ordna ett kalas med Trolls eller liknande kan vara ett vinnande koncept. Det går dessutom att beställa matchande tillbehör för många olika teman.

Ett annat sätt att förbättra förutsättningarna för ett trevligt barnkalas är att göra speciella inbjudningskort. Det gör att gästerna känner sig speciellt utvalda och ger en positiv skjuts in i evenemanget. Dessutom är det en trevlig sysselsättning att pyssla med under dagarna inför den stora dagen. Kanske gör ni specialkort med handskrivna brev till varje gäst eller så skickar ni ut egentagna bilder som ger en unik touch. Oavsett hur inbjudningskortet ser ut kan ni vara säkra på att det uppskattas av gästerna. Om ni dessutom kompletterar med ett kul tema på kalaset med både tårta och godis kan ni vara säkra på att kalaset blir en succé.

När det kommer till dekoreringen för kalaset kan man ju välja en av två vägar. Antingen gör man allt till en stor överraskning och håller födelsedagsbarnet borta från allt till dess att det är helt färdigt, eller så låter man dem vara delaktig och bestämma hur allt ska se ut. Detta är ju mycket tycke och smak, och man vet nog vad som kommer vara roligast för sitt barn. Se bara till att börja i god tid så inte all dekoration måste stressas.

Var också noga med vilken tid på dagen kalaset är och huruvida det räcker med fika och tårta eller om man måste planera in en riktig måltid. Ska man bjuda på mat blir det ju också viktigt att ta reda på om några av gästerna har en eller annan matallergi. Alla måste ju få något de kan äta.